Стартира национален ученически конкурс за зелени иновации  “Млад иноватор”

Велико Търново. За първа година стартира ученически конкурс за зелени иновативни идеи „Млад иноватор“, съобщиха за Радио „Фокус“-Велико Търново организаторите. Мисията на конкурса е да провокира мисленето на децата в посока опазване на околната среда, да ги стимулира да насочат вниманието си върху практични решения, които да допринесат за подобряване на условията и средата, в които живеем.

Конкурсът е разделен в две категории. Първата е за по-малките участници от 1. до 7. клас, които могат да се включат като изпратят рисунка, свързана с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще. В категорията за рисунка ще се излъчат десет победители. Журито ще търси както прецизно художествено изпълнение, така и идейност по темата и демонстрирано иновативно, комбинативно мислене за бъдеще. Втората категория е за ученици от 8. до 12. клас, които следва да участват в екип (двама до петима участници) и да представят свое оригинално проектно предложение по посочената тема, което имат желание да реализират. Оценяването на проектите ще се осъществява в три етапа – предварителна селекция, финално класиране и финална презентация.

Наградният фонд на стойност близо 10 000 лева и е осигурен от организаторите. Конкурсът се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Награждаването ще се състои на 29 февруари в учебния корпус на “МУЗЕЙКО”, град София. Участие ще вземе заместник-министърът на образованието Карина Ангелиева.

Рени АТАНАСОВА