Стартира приемът на документи за втората предварителна изпитна сесия в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград

Благоевград. Стартира приемът на документи за втората предварителна изпитна сесия в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Веска Арабаджиева, експерт „Връзки с обществеността“ към висшето учебно заведение. По думите й сесията ще се проведе на 20 и 21 април 2019 г., а крайният срок за подаване на документи за явяване на изпити е 18 април 2019 г. Тя уточни, че изпитите по български език, история на България, география на България, биология, английски език и математика ще се проведат на 20 април 2019 г., като на същата дата ще се състоят и практическите изпити по вид спорт, рисуване и музика, а практическият комплексен изпит по физическа подготовка ще се проведе на 21 април 2019 г.

„Междувременно всеки работен петък до 17 юни и всеки ден от 17 юни до 5 юли 2019 г. в университета се провеждат електронни изпити по български език, история на България, география на България, биология, математика и английски език. Таксите за явяване на електронни изпити се заплащат в деня на изпита до един час преди неговото начало. Кандидатите се явяват в залата най-късно 30 минути преди началото на изпита, като представят лична карта и документ за платена такса“, коментира Арабаджиева. Тя допълни, че редовната изпитна сесия за кандидат-студентите в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще се проведе през месец юни. По думите й желаещите да се обучават в университета подават своите документи от 27 май до 5 юни 2019 г., а изпитите ще се проведат на 7, 8 и 9 юни 2019 г.

Натали СТЕФАНОВА