Започва обновяването на ул. „Александър Велики“ в участъка между ул. „Христо Ботев“ и ул. „Марагидик“

Снимка: Община Бургас

Бургас. Започва обновяването на ул. „Александър Велики“ в участъка между ул. „Христо Ботев“ и ул. „Марагидик“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Най-напред ВиК ще подменят с нови старите тръби отдолу. След това Община Бургас ще изпълни ново асфалтово покритие, ще осигури безопасността на пешеходното движение, ще обособи повече от досегашните паркоместа и ще прокара ново осветление.
Досега „Александър Велики“ беше тупикова улица в тази си част и при нея се образуваха сериозни тапи, затрудняващи движението в целия околен район. С новия проект тя се отваря към „Христо Ботев“, като ще бъде еднопосочна, а излизането ще става само с десен завой. Така ще бъде разтоварена и перпендикулярната „Мара Гидик“, по която движението е изключително сложно и нервно в пикови часове и се създават предпоставки за инциденти.
Община Бургас се възползва от доста меката зима и стартира работата още сега, за да може участъкът от улица „Александър Велики“ да бъде напълно обновен и пуснат в експлоатация напролет.