Старши комисар Йордан Рогачев, ОДМВР-Пловдив: Предстои повторен оглед на мястото на двойното убийство в града, убитите имат регистрирани криминални прояви

Снимка: МВР

Пловдив. Предстои повторен оглед на мястото на двойното убийство в Пловдив. Това каза на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старпи комисар Йордан Рогачев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Той посочи, че днес предстои също вземането на 72-часова мярка за задържане спрямо 45-годишния мъж, признал за двойното убийство.
Старши комисар Йордан Рогачев каза още, че общата дейност на убитите и задържания датира от месец март 2015 година, когато основават фирма за рециклиране на кафе автомати. . „Човекът, който  е стрелял няма криминални прояви, той е придобил право да притежава пистолет през месец юли тази година. Починалите лица имат регистрирани криминални прояви. Синът има криминална проява, касаеща телесна повреда и управление на МПС след употреба на алкохол, а бащата – за употреба на наркотични вещества“, посочи Рогачев.
Той допълни, че предстои извършването на проверка по отношение на законността на склада, в който тримата са работили. „Сформиран е екип на „Икономическа полиция“ и до края на деня ще има резултат“, каза директорът на Областната дирекция на МВР.
Тони МИХАЙЛОВ