Стачна готовност обявиха автобусните превозвачи в Сливен заради високите ТОЛ- такси

Стачна готовност обявиха автобусните превозвачи в Сливен,  Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен Дора Енева – председател на Сдружението на превозвачите в Сливен.  Ако до края на тази седмица не бъдат изпълнени исканията на бранша, от понеделник всички междуградски линии ще бъдат спрени. „Чакаме до петък някакво решение на финансовия министър и е възможно да няма стачка, ако бъдат удовлетворени голяма част от исканията ни. Ако не бъдат удовлетворени, спираме всички междуградски линии на 13 януари и няма да пътуваме. Основно искаме да се променят тол таксите, те са непосилни, не можем да ги плащаме и искаме решение на проблема с нерегламентираните превози, тъй като за момента държавата не прави нищо, за да ги спре,“ поясни Дора Енева.

Превозвачите настояват още за  справедливо разпределение на средствата за субсидиране и компенсиране на превозите и осигуряване на достъп до европейско финансиране. Хората от бранша искат и оставката на регионалния министър Петя Аврамова.

Ако се стигне до стачка, превозвачите планират да затворят първокласни и второкласни пътища във всяка една област на страната.

Може да се стигне и до блокади  на магистрали.

Людмила ЙОРГОВА