Стефан Апостолов, ГЕРБ: През 2020 година ще бъде изградена Индустриална зона в Симитли, също ще бъде ремонтиран железният мост между града и кв. „Ораново“

Благоевград. Моята работа през 2019 година бе фокусирана върху два основни приоритета – автомагистрала „Струма“ и ин витро процедурите. Това каза на пресконференция народният представител от ГЕРБ – Благоевград Стефан Апостолов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин.

Той обясни, че през последните години е регистриран ръст в бюджета на Центъра за репродуктивни проблеми, като за 2018 година той е бил със 70 % повече, сравнено с 2017 година. Апостолов отчете и повишаване в броя на семействата, които са били подпомогнати. Народният представител допълни, че със средства от своята заплата, е помогнал на редица семейства, като 6 от тях вече имат деца, едно от които е кръстено на него. „Непрекъснато контактувам с хора, които имат репродуктивни проблеми. Те казват, че процедурата вече трае месец – месец и половина, което смятам, че е доста добър атестат за работата на здравното министерство“, каза още Апостолов.

Апостолов отчете, че на местно ниво и по-конкретно за Симитли основните му приоритети са били свързани с изграждането на Индустриална зона. „Тя ще започне да се изгражда през 2020 година. В момента сме в процедура – Министерството на икономиката да вземе терен от Министерството на отбраната. Новата промишлена зона ще бъде около 200 дка и ще бъде изградена на мястото на бившите погреби. Тя ще е с цялата необходима инфраструктура“, обясни народният представител. Стефан Апостолов коментира, че вече са водени разговори и с инвеститори клас А, които проявяват много сериозен интерес към бъдещата Индустриална зона.

Друг от приоритети му на местно ниво е свързан с така наречения „железен мост“, който свърза Симитли с кв. „Ораново“. За него Апостолов посочи, че ще бъде изцяло ремонтиран като дейностите се очаква да започнат през пролетта на 2020 година.

Ливия НИНОВА