Стефан Радев, кмет на Сливен: Бави се ремонтът на басейна в ОУ „Елисавета Багряна“, строителните дейности  няма да приключат до Нова година

Снимка: Община Смолян

Бави се ремонтът на басейна в ОУ „Елисавета Багряна“, строителните дейности  няма да приключат до Нова година, съобщи  кметът Стефан Радев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Ремонтът започна през септември, като по предварителни разчети  строително-монтажните работи трябваше да приключат за 66 дни.

„Там ситуацията е следната, ние изпълняваме първата част от един по-голям проект, така че да можем да го пуснем в експлоатация, но се оказа, че трябва да изпълним и други дейности, които първоначално не смятахме, че на този етап ще са необходими, за да започне да функционира басейна“, коментира още Радев. По думите му, проектът в момента се изпълнява, но до края на годината това няма да се случи. „Ще стане след Нова година“, допълни градоначалникът.

„Проектът за ремонтни дейности предвижда смяна на вентилационната система, на системата за отопление и филтриране на водата, ще бъдат обновени съблекалните, баните и сауната. Ще бъде монтиран окачен таван в ново помещение за пропуск и каса, както и подмяна на настилки и облицовки от фаянсови плочки, боядисване, монтаж на вътрешни алуминиеви врати. Изгражда се ново външно стълбище пред врата вход/изход за родители/посетители, като допълнителен евакуационен изход.

Ще бъдат подменени също осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветление и евакуационно осветление с LED осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания, тъй като няма стълби.

Средствата за ремонта са осигурени от Община Сливен.

Плувното съоръжение е построено през 1995 г., като последно е ремонтирано през 2014 г. от частен инвеститор.