Стефан Радев, кмет на Сливен: Общината започва годината без просрочени задължения и с реализирането на големи инфраструктурни проекти

Общински съвет  – Сливен прие днес бюджета на Община Сливен за тази година, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Планираните приходи за 2019 година са близо 109 млн. лв.. Това  е с 5,6 на сто повече спрямо миналата година. От тях над 65 млн. лв. са приходите за финансиране на делегирани от държавата дейности, местните приходи са в размер на 43 227 923 лв.

По време на дебатите кметът Стефан Радев заяви, че Общината започва 2019 година без просрочени задължения и ще продължи с политиката за налагане на финансова ефективност. „Община Сливен започва годината без просрочени задължения и с реализирането на големи инфраструктурни проекти, които ще се финансират с държавни и европейски средства. 2,5 млн. лева правителството отпуска за ремонт на улици и тротоари. Предстои пълна реконструкция на спортните зали „Асеновец“ и „Младост“, и цялостна реконструкция на бул. „Хаджи Димитър“. Общината поема управлението и обновяването на плувния басейн в ОУ „Елисавета Багряна“. Продължават ремонтите и на детските градини“, каза Стефан Радев.

С 20 процента са завишени средствата за спорт през тази година. За дейността на читалищата са осигурени 30 000 лв. Увеличени са средствата и за Ансамбъла за народни песни и танци.

Людмила ЙОРГОВА