Стоян Генов, кмет на Жельо Войвода: ЖП прелезът при който снощи при катастрофа загинаха двама души, а още трима са в болница, не е опасен и е под постоянно наблюдение

ЖП прелезът при който снощи при катастрофа загинаха двама души, а още трима са в болница, не е опасен. По думите на кмета на село Желю войвода Стоян Генов прелезът е  под постоянно наблюдение. „Шофьорът е подценил ситуацията, което е довело до трагичния инцидент“, твърди Генов.
Лек автомобил с петима пътници  е бил ударен от пътнически влак. Водачът е на 48 години от  Ямбол. В автомобилът са пътували още четирима мъже на 20, 47 и 57 години от  Ямбол и 35-годишен от село Сотиря.

На мястото на инцидента е загинал загинал 20-годишният младеж, който е пътувал на задната седалка на автомобила. Четиримата са транспортирани в Спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. От тях, трима са приети в болницата. 47-годишен мъж е бил в много тежко състояние, със съчетана травма, несъвместима с живота и въпреки усилията на лекарите и хирургичната интервенция, е починал.

57-годишен мъж е също с тежка съчетана травма на гърди, глава и корем. Той е настанен в Отделението по реанимация на апаратна вентилация, с опасност за живота.

Третият приет е настанен в неврохирургия с голяма рана на главата. Претърпял е операция, състоянието му е стабилизирано. Четвъртият пострадал е на 35 години. Той няма сериозни наранявания и не е хоспитализиран.

Автомобилът с петимата пътници е пътувал от село Сотиря за Ямбол. Преминали са през прелеза два пъти на спусната бариера.