Строително-ремонтните дейности по улица „Острица“ в Смолян се изпълняват в рамките на договор за инженеринг

Строително-ремонтните дейности по улица „Острица“ в град Смолян се изпълнява в рамките на договор за инженеринг. Това съобщиха от пресцентъра на община Смолян. В същия обект са включени общо девет улици – ул. „Острица“, ул. „Георги С. Раковски“, ул. „Васил Априлов“, ул. „Поп Нико“, ул. „Зора“, ул. „Искра“, ул. „24 май“, ул. „Деспот Слав“ и ул. „Станевска“. Срокът за изпълнение на договора за деветте улици е общо 320 дни, поясни инж. Мариана Цекова – временно изпълняващ длъжността кмет на Смолян.

„Работата по ул. „Острица“ е започнала въз основа на изготвени проекти и издадено строително разрешение. Нуждата от ремонт е безспорна и нужна от години. Ремонтът по ул. „Острица“ е започнал от тротоарите, където минава основната подземна инфраструктура. Технологично рехабилитацията на всяка улица започва от тротоарите. Към момента се работи по единия тротоар, като организацията предвижда след неговото завършване да се започне работа по другия тротоар включващо ограничаване на пътното платно с бордюри, изпълнение на отводняване и накрая преминаване към асфалтиране.

Участниците в строителството на място организират работата спрямо терена, габарита на улицата и последователните строителни процеси. Улица „Острица“ е тясна и въпреки че е затворена, по нея вечер паркират коли, които създават допълнителни пречки за работа“, обясни инж. Цекова.

Тя призовава гражданите да проявят търпение, да съдействат и спазват ограниченията за паркиране и преминаване, тъй като винаги, когато се извършват ремонтни дейности за живущите се създава известно неудобство, за което всички трябва да проявим разбиране.

„В Община Смолян се провеждат срещи с участниците в строителния процес, контролира се работата на терен.  Имаме уверението на надзора и изпълнителя, че улица „Острица“ ще бъде завършена преди зимния сезон“, казва още инж. Цекова.