Строителството на улици във Велико Търново продължава и през зимата

Велико Търново. И през зимата във Велико Търново продължава изграждането на нови улици в кварталите – позволява го мекото време и положителните температури. Активно се работи в кв. „Картала“, където най-голямата нова отсечка – североизточната част на ул. „Стоян Михайловски“, вече е дори с първи слой асфалт, след като бе оформено пътното легло. Това съобщават от пресцентъра на Община Велико Търново. Паралелно с нея се оформя и улица „Васил Априлов“, заедно с връзката между двете. Изгражда се и отводнителна система.

След като двете улици бъдат завършени, работата продължава по отсечките „Камен Зидаров“, „Александър Бурмов“ и „Петко Ю. Тодоров“ – също в кв. „Картала“. Паралелно с тях ще се прави и ул. „Драган Цончев“ в кв. „Зона Б“.

Дейностите включва изграждане на пътни платна и тротоари, асфалтиране, отводняване, оформяне на джобове за паркиране и за поставяне на съдове за смет, монтиране на улично осветление. Финансирането за проекта на Община Велико Търново бе осигурено от правителството.