Ст. комисар Димитър Машов, ОДМВР-Велико Търново: Вече четири месеца продължава издирването на едногодишното дете, което изчезна в стражишкото село Николаево

Велико Търново. Вече четири месеца продължава издирването на едногодишното дете, което изчезна в стражишкото село Николаево на 22 октомври. Това каза по време на брифинг директорът на ОДМВР-Велико Търново ст. комисар Димитър Машов, предаде репортер на Радио „Фокус“-Велико Търново. Той бе категоричен, че все още не са спрели издирвателните действия, но към момента няма никакви насоки и следи от момчето.

„Продължаваме да работим и с колегите от другите Областни дирекции. Засега няма нищо ново. Все още се води разследване за неупражнен родителски надзор. Детето незабавно беше обявено за международно издирване. Много неща се направиха. В първите дни абсолютно всички роднини, лица от селото и всички, които са имали досег до тези хора са минали през полицията по един или друг начин“, каза ст. комисар Машов и отбеляза, че се работи по всички версии, в това число отвличане и продажба на детето.

„Фокус“ припомня, че детето на година и шест месеца изчезна от стражишкото село Николаево, след като е било оставено без надзор. Сигнал за случая е подаден на 22 октомври 2019 година вечерта около 19.00 часа.

Рени АТАНАСОВА