Ст. комисар Николай Димов: Засилено е полицейското присъствие по всички пътни артерии в област Смолян във връзка с предстоящите празнични дни

Снимка: Радио "Фокус"

Традиционно в цялата страна, включително и в област Смолян във връзка с предстоящите три празнични, почивни дни засилваме полицейското присъствие по всички пътни артерии. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян ст. комисар Николай Димов – директор на ОДМВР – Смолян. „Всички технически средства за контрол, както на скоростта, така и на пробите за установяване на пробите за алкохол и наркотични вещества са изправни и целият състав на пътна полиция е на улицата, включително колеги от Охранителна и Териториална полиция са включени за осигуряване на безопасността на движението. Повече ще са полицаите в местата, където е предвидена по-голяма концентрация на хора. Засилваме полицейското присъствие, тъй като предстоят масови мероприятия – в Момчиловци е празникът на киселото мляко, в Златоград са Делювите празници, в Чепеларе са Хайдушките празници, така че сме създали необходимата организация за безпроблемното протичане на тези мероприятия“, уточни ст. комисар Димов.

Той отбеляза, че в момента тече и специализирана полицейска операция, с основен акцент спазване на скоростните режими и ограничения, забраната за управление на МПС след употреба на алкохол, наркотици и техни аналози, както и за шофиране от неправоспособни водачи. „Това е основният акцент, както и използването на мобилните телефони. Засега има установени нарушители, говорещи по телефон докато шофират и те са доста. Паралелно с тази операция върви и друга във връзка с началото на учебната година за състоянието на училищните автобуси, тъй като е есенно време и предстои да паднат първите слани и автобусите трябва да са изправни и това ни е приоритет“, допълни ст. комисар Димов. Той посочи, че проверките продължават, досега са извършени в три общини, днес в още две, но изключително отговорно са подходили общинските ръководства и към момента няма установени нередности. „Това е радващо, защото безопасността на децата трябва да ни е приоритет“, каза още ст. комисар Димов.

Нели ГЕРГЬОВСКА