Състезание по колоездене и футболен турнир е подготвила община Котел за Празника на детето

Състезание по колоездене и футболен турнир е подготвила община Котел за Празника на детето – 1 юни, съобщиха от общинския пресцентър.
На площад „Възраждане“ в празничния ден от 10 часа децата ще бъдат забавлявани с програмата на актьорите от Държавен куклен театър – Сливен, ще бъде показана изложба на флагчета на държави от Европейския съюз и състезание по колоездене.
Кметът на Котел Коста Каранашев ще приветства най-малките жители на общината и официално ще открие второто издание на Детски футболен турнир за Купа „Раковски“. В него ще участват детско-юношеските отбори на „Нефтохимик“ (Бургас), „Локомотив“ (София) и „Етър“ (Велико Търново), а домакин ще бъде отборът на ОФК „Котел“. Програмата ще продължи с песни, игри, танци, празнична торта и сладолед.
Празничният ден ще завърши с две срещи от футболния турнир от 17 и 18 часа. За 2 юни са планирани четири футболни двубоя. Първата среща ще бъде от 9.30 ч., а последната – от 16.00 ч., а в 17.00 ч. ще се състои награждаването на победителите.