Със забавна шоу програма и много забавления ще светне коледната украса в Свищов

Велико Търново. Със забавна шоу програма с много песни, танци, фокуси, пироефекти и изненади за малки, и големи ще светне коледната украса в Свищов. Това каза за предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“-Велико Търново директорът на Дирекция „Култура и културно наследство“ в местната администрация Росен Маринов. Той уточни, че от 17.00 часа на пл. „Алеко“ в града, Общината е организирала празнична програма с участието на любими приказни герои и деца от детските градини на Свищов. Водещ на програмата ще бъде Боби Шоу, а веселото настроение е гарантирано.

Росен Маринов припомни, че Коледно-новогодишната програма на Община Свищов започна още на 5 декември с представяне на книгата „Готите и България“ на проф. Румен Иванов. „В културното мероприятие, което се проведе през миналата седмица, се включиха десетки жители и гости на града. Водещи на проявата бяха д-р Росен Милев и Пети Доневски, които по увлекателен начин подчертаха акцентите в същността на творбата“, каза директорът на Дирекция „Култура и културно наследство“ в местната администрация.

Росен Маринов допълни, че вчера във фоайето на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ е бил открит Коледния благотворителен базар, който ще продължи до 20 декември. „На 12 декември, в четвъртък, от 10.00 и от 11.00 ч., в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Свищов за децата от детските градини ще се състои постановка на Държавен куклен театър – Търговище „Коледна приказка“. В 17.00 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“, ще бъде открита изложба базар на свищовски художници, а в 18.30 ч., в салона на Читалището в Свищов Театрално-музикален център – Разград ще представи „Аламинут на живо” с участието на Робин Кафалиев, Таня Кожухарова, Атанас Бончев, Иван Иванов, Росица Кехайова, Яцек Янков и танцовата трупа и оркестърът на Арт академия Балкани. Входът е с билети от касата на читалището. Другата седмица продължаваме с концерти, състезания, изложби и коледуване, а цялата коледно-новогодишна програма на община Свищов може да бъде намерена в сайта на общината“, каза Росен Маринов.

На 25 декември от 10.30 до 14.30 часа Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата ще направят традиционната си празнична обиколка из Свищов, а от 11.00 часа в храм „Св. Преображение Господне” ще се състои Коледен концерт на Първи български хор „Янко Мустаков” с диригент Елизабет Людмилова. Празничната програма в Община Свищов продължава до края на декември, когато на пл. „Алеко“ ще бъде посрещната новата 2020 година.

Рени АТАНАСОВА