Със съдействието на Александър Мацурев Община Банско получи от МОН нов училищен автобус

Снимка: ПП ГЕРБ

Банско. Със съдействието на народния представител от ГЕРБ Александър Мацурев Община Банско получи от Министерството на образованието и науката нов училищен автобус. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Благодаря на министър Красимир Вълчев за спазения ангажимент от негова страна. По този начин децата от общината вече ще пътуват до училище с комфортен транспорт.
Радвам се, че този проблем намери своето решение. Спокоен съм, че достъпът до образователните институции и за учениците от по-отдалечените места е гарантиран”, коментира Александър Мацурев.

Той припомни, че Предприятиeто за управление на дейностите по опазване на околната среда ( ПУДООС) стартира ежегодния конкурс за 2020 г. в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“. Допустими бенефициенти по него са общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие.

„Като член на парламентарната комисия по околна среда и водите работя активно за подобряване и надграждането в България и региона. Ето защо искам да призова за сериозна активност от страна на допустимите бенефициенти от област Благоевград”, каза още народният представител.

Според Александър Мацурев тази кампания е много добра възможност за изграждане и реализиране на полезни проекти и инициативи за хората в населените места в Благоевградска област, като така регионът ще стане по-добър и водещ и в този сектор.