Със 160 тона смес против лед третираха улиците във Велико Търново

Велико Търново. Със 160 тона смес против лед третираха улиците във Велико Търново през последните 24 часа, съобщиха от пресцентъра на Общината. Още в 5.30 часа тази сутрин първостепенната пътна мрежа и маршрутите на градския транспорт бяха почистени до асфалт, въпреки продължаващия към този момент снеговалеж. От първите курсове автобусните линии се движеха без проблеми и по разписание.

Снощи и рано сутринта кметът на Велико Търново Даниел Панов обходи всички района на града. Той лично координираше дейностите на снегопочистващата фирма.

20 машини работят по улиците на града. Продължава обработката на пътната мрежа срещу заледявания както със смес от сол и пясък, така и с химически препарати.

Снегорините и останалата техника вече са пренасочени по второстепенните улици в кварталите – те също са проходими при зимни условия. Община Велико Търново апелира към хората да паркират автомобилите си по начин, по който да не затрудняват снегопочистването.

Близо 70 служители на ОП „Зелени системи“ продължават да работят по тротоарите, стълбищата и обществените пространства. Осигурен е нормален достъп до училища, детски градини, центрове за здравни и социални услуги и др.

Нормална е обстановката и на територията на общината – няма населени места, до които достъпът да е затруднен. Не са регистрирани и проблеми с водоподаването и електрозахранването.