Със 7 стотинки падна цената на дизела в Габрово

Габрово. Със 7 стотинки падна цената на дизела в Габрово, показва репортерска проверка на Радио „Фокус“-Велико  Търново. В момента този вид гориво се търгува за 2,11 лв./л., докато през декември цената му бе 2,18 лв./л. Бензин А 95 се продава за 1,94 лв./л. Миналия месец литър струваше 1,98 лв. Понижението е с 4 стотинки. Цената на бензин А98 в момента е 2,18 лв./л. През декември се е продавал за 2,26 лв./л. Понижението в цената е с 8 стотинки. Газта е поевтиняла с 9 стотинки и се продава за 0,89 лв./л., докато през декември струваше 0,98 лв./л. Метанът продължава да държи висока цена от 1,49 лв./л.

Цените на горивата в областта са с до 3 стотинки по-ниски от средните за страната.  Единствено метанът е по-скъп – с 5 стотинки. Справка със статистика за страната на сайт за горива сочи, че за днешния ден област Габрово е на 4-то място в класация за най-евтини горива в България. В средата на декември бе на 6-та позиция.

„Фокус“ припомня, че и Габрово се включи в националните протести срещу високите цени на горивата, ниските доходи и лошото качество на живот през месеците октомври и ноември.

Надежда КРЪСТЕВА