С безплатно измерване на кръвна захар и „сладко“ хоро Велико Търново ще се включи в Националната кампания „Поход срещу диабета“

Велико Търново. С безплатно измерване на кръвна захар и „сладко“ хоро Велико Търново ще се включи в Националната кампания „Поход срещу диабета“. Това съобщи  за Радио „Фокус“ – Велико Търново Росица Димитрова, директор Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Общината. Кампанията ще се проведе на 2 април, от 11.00 до 13.00 часа на паметника „Асеневци“.

Националната кампания „Поход срещу диабета“ е по инициатива на Лайънс клуб Видин, клубовете на Лайънс движението в България и в партньорство с всички общини на територията на избрания маршрут. Тя е подкрепена от неправителствени организации от България и Румъния и водещи медици в борбата с детския диабет. Целта на националната кампания е да се повиши информираността на населението относно диабет тип 1, както и включване в списъка за финансиране от националните здравни каси на България и Румъния на иновативните методи за контрол на диабета като сензори и трансмитери на всички нуждаещи се деца от България с диабет тип 1.

Надежда КРЪСТЕВА