С богата програма Община Гоце Делчев отбелязва 107-та годишнина от Освобождението на града

Снимка: Община Гоце Делчев.

Гоце Делчев. С богата програма Община Гоце Делчев отбелязва 107-та годишнина от Освобождението на града. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Община Гоце Делчев. Програмата ще започне в 11:00 часа с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на Попови ливади, а след това в 12:00 часа, ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.

В 16:00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на улица „Търговска“ и паметника на Христо Ботев. В 17:00 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий”.

Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 17:30 часа, а след това, в 18:10 часа и на паметника на загиналите във войните. В 18:30 часа в Дома на културата ще започне концерта на една от най-обичаните български групи – „Тоника СВ“ заедно със Стефан Диомов.

Ливия НИНОВА