С голям концерт завърши кампанията „Пази детето на пътя“ във Велико Търново

Велико Търново. С концерт завърши кампанията „Пази детето на пътя“, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. На сцената в голямата зала на Общината излязоха десетки деца, които пяха, танцуваха и със сцени пресъздаваха правилата за движение по пътищата и правилното поведение на шофьори, пешеходци, мотористи и велосипедисти. Всяко тяхно изпълнение бе изпращано с бурни аплодисменти от многобройната публика.

В спектакъла участваха деца от детските градини „Слънчев дом“, „Соня“, „Пламъче“ /Дебелец/ и „Мечо Пух“ /Беляковец/, заедно с ученици от младежките центрове в селата Арбанаси и Самоводене.

Кампанията продължи цяло лято и обхванаха всички центрове за работа с деца и младежи в общината. Инициативата, посветена на правилата за движение по пътищата, е своеобразно продължение на лятната полицейска академия. Организатори са Община В. Търново, Областната дирекция на МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Съюзът на пивоварите в България.

Поздрави към децата, техните близки и публиката отправиха заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев и директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Приветствия имаше също от старши комисар Димитър Машов – директор на ОДМВР, от главен инспектор Радостин Върбанов – началник на сектор „Пътна полиция“ и от Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България.