С две изложби Габровският театър празнува 74-ти рожден ден

Снимка: ИА "Фокус"

Габрово. 74 години от създаването си отбелязва Габровският театър. По този повод културната институция е подготвила две атрактивни изложби, които ще могат да разгледат всички жители и гости на града, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от театъра. Първата експозиция ще представи театрални плакати на габровски постановки от близкото минало и настояще, а втората ще покаже как деца и младежи от Школата по изобразително изкуство „Елиза Арт“ си представят визията на театралния плакат. Те имат задачата да направят афиши за любими техни детски представления, приказки, както и на литературни творби, които изучават или са ги впечатлили след прочит. Ще бъдат отличени най-добрите десет рисунки.

По случай рождения си ден, Габровският театър ще дари на десетимата млади творци билети за детски и други постановки, в зависимост от възрастта на младите художници. За всички останали гости на събитието са подготвени изненади за празника. Тези, които първи пристигнат  също ще получат подарък, свързан с дейността на театъра.

Веднага след откриването на двете изложби и награждаването, музикално трио Христофор Михайлов – цигулка, Ивелин Вълков – цигулка и Елена Вълкова – виолончело ще представят кратка музикална програма, която е вторият подарък от ДТ „Рачо Стоянов“ към всички гости по повод 74-годишнина на театъра.

Откриването на изложбите ще е от 18.00 часа на 10 октомври, а концертът – веднага след това. Проявите ще са в централното фоайе на Габровския театър. Н

Рени АТАНАСОВА