С изложба и пиеса Търново отбеляза Международния ден на възрастните хора

Велико Търново. По повод 1-ви октомври – Международния ден на възрастните хора Община Велико Търново, съвместно с Общински съвет на Нов съюз на пенсионерите, организираха за 12-та поредна година Фотоизложба на тема „Моят роден край“. В нея бяха представени  фотографии от членове на Клубовете на пенсионера и инвалида на територията на общината, съобщават инициаторите. Екзпозицията се състоя на в края на миналата седмица, в Ритуалната зала на Общинска администрация. Тя  бе официално открита  от Снежана Данева-Иванова, изпълняваща длъжността кмет на Община Велико Търново. Тя приветства участниците и гостите по повод предстоящия празник и им пожела да продължават да творят и създават спомени, които да споделят с идните поколения. Приветствие отправи и Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново с пожелания за нови творчески изяви и нестихващ ентусиазъм.

Във фотоизложбата бяха подредени над 50 фотографии на природни и културно-исторически забележителности от родните места на 16-те  участника. На всички представили се във фотоизложбата участници бяха връчени грамоти.

Специално за събитието, като поздрав към всички гости театрална формация „Алтернатива“ към Клуб на пенсионера и инвалида, село Самоводене представи спектакъла „Таралеж“ от Иван Радоев. Спектакъла бе открит с приветствие от г-жа Радка Маркова, председател на Общински съюз на Нов съюз на пенсионерите. За своето представяне театралната формация получи бурните аплодисменти на многобройната публика. Благодарности изказа г-жа Димитрова, която подари цветя и поздрави участниците за приятните емоции и възможността всички присъстващи да се докоснат и принесат в неповторимото вълшебство на театралното изкуство.