С концерт ще започне инициативата „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Благоевград. С музикален концерт и много изненади ще бъде дадено началото на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Концертът започва в 10.00 часа на площад „Македония“. Изпълнители от „Престо“ ще зарадват гражданите с рок, много настроение и енергия. В 10.30 часа ще бъде официалното откриване на кампанията, когато ще бъде даден и старт на почистването.
Еко Партнърс, Община Благоевград и магазин Mr.Bricolage подсигуряват материали за голямото почистване, за да улеснят работата на доброволците. Ще има разположени пет шатри из целия град, където ще се раздават чували и ръкавици. В кв. „Еленово“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ – срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ – пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум. На площад „Македония“ също ще има разположена шатра за раздаване на материали. Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.
Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.