С награждаване на победителите в конкурса за домашно червено вино и концертна програма закриват празника „Свищовски лозници“

Свищов. С награждаване на победителите в конкурса за домашно червено вино и концертна програма закриват празника „Свищовски лозници“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. В трите празнични дни Община Свищов подготви за жителите и гостите на града различни културни, спортни и обществени мероприятия.
Днес е връчването и на наградата  „Златно дунавско перо“ в Националния поетичен конкурс „Свищовски лозници“. Церемонията за отличаване на победителите се проведе в камерната зала на Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“. От 18.00 ч. на площад Алеко ще се проведе Празникът на виното. Концертната програма ще продължи с изяви на местни колективи, а гост – изпълнител ще е свищовската духова музика
Официалното откриване на тържествата бе на 28 септември на пл. „Алеко“ с участието на Първи български хор „Янко Мустаков“, с деца от детските заведения в Свищов и със специалното участие на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и техният концерт – спектакъл „Осмото чудо“.
В рамките на тържествата се проведе и есенното лекоатлетическо състезание, което е традиционно за Свищов и е на името на Желю Замфиров. В първия ден от празниците „Свищовски лозници“ тържествено бе отбелязана и 60-годишнината от навлизането на хандбалния спорт в града.
Мария НЕДЕВА