С непроменено работно време ще работят обектите, стопанисвани от Исторически музей – Свищов в празничните дни

Велико Търново. С непроменено работно време ще работят обектите, стопанисвани от Исторически музей – Свищов в празничните дни. Това уточни за Радио „Фокус“ – Велико Търново директорката на културната институция Ивелина Иванова. Тя допълни и, че ежегодно на 1 януари има заявки за посещения в някоя от експозицията, поради което призова всеки, който иска да започне годината с изкуство, да се свържи с уредниците.

„В интернет страницата на музея всеки, който прояви интерес, може да намери допълнителна информация. Там има работно време, цени на билети, на беседи, а има и оставени телефони, на които могат да се свържат с нас“, обясни още Ивелина Иванова.

Тя припомни и, че още в началото на 2020-та Историческия музей ще отбележи една значима годишнина – 157 години от рождението на Алеко Константинов. Предвидени са много събития, сред които изложби и раздаване на награди от конкурса за къс хумористичен разказ на вестник „Стършел“ и Международна фондация „Алеко Константинов“.

„Тогава, както обикновено, музеят ще работи за всички посетители без вход. И всички, които са в града – жителите и гостите на Свищов, ще могат да ни посетят и да се запознаят от близо с живота и творчеството на Алеко“, каза още директорката.

Луиза ТРАНЧЕВА