Бургас: С нормална интензивност се осъществява движението на моторни превозни средства в областта

Бургас. С нормална интензивност се осъществява движението на моторни превозни средства в областта. Това каза за Радио „Фокус“-Бургас дежурният в Областно пътно управление. Пътните настилки са сухи, видимостта е отлична. Спокоен е трафикът по автомагистрала „Тракия“, както и по първокласната пътна мрежа. Продължават кърпежите в редица третокласни участъци. Работни екипи има в отсечките Ахелой-Поморие, Бургас-Карнобат, Черноград – Айтос.  Реконструкция на пътните настилки се извършват и по някои второкласни и третокласни пътища – Бургас-Синеморец, Крайморие-Росенец, Средец -Айтос, Калово-Зеберново, Визица—Петрова нива, Кръстина-Камено,както и в отсечката кв.“ Горно Езерово“- село Братово.

Затворен за движение на автомобили до е участъкът Поморие-Ахелой от пътя Бургас- Слънчев бряг.

В града движението е интензивно. Затворена за движение е улица „Поморие“ между улица „Велико Търново“ и ул. „Абоба“. Движението се извършва съгласно създадената временна организация, която ще е в сила до 30 юни. Строителни дейности налагат кръстовището на бул. „Демокрация“ с ул. „Богориди“ да бъде затворено за движение до 30 юни т. г. Затворено е и едното платно в отсечката кв. „Ветрен“ – Бургас поради извършването на ремонтни дейности на пътното платно.

Интензивно  се извършва движението  по основните улици и булеварди. Малко по-натоварен  е автомобилният трафик в района на кръговото кръстовище “Трапезица” и пред Окръжна болница.  Спокоен е трафикът и  района на кръстовището между улиците „Спортна“ и „Индустриална“, както и по бул. „Сан Стефано“ и участъци от бул.  “Демокрация”.

Веселина НИКОЛОВА