С празнични вечерни във всички епархии на Българската православна църква започва да се чества големият християнски празник Благовещение

Всяка година на 25 март Православната църква прославя Пресвета Богородица с празника Благовещение, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Това е денят, когато св. архангел Гавриил съобщил на Пресветата Дева най-благата вест в историята на човечеството, че тя е заченала и ще роди Спасителят на света Господ Иисус Христос. Денят е истинският празник на християнската жена.
По този повод от днес с празнични вечерни във всички епархии на Българската православна църква започва да се чества празникът.
Една от най-величествените църкви, посветени на Благовещение в България е храм „Св. Благовещение“ в град Разлог. По този повод днес от 17.00 часа Архиерейска вечерня в храма ще оглави Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.
На 25 март 2019 г. (понеделник) – Благовещение, митрополит Серафим ще оглави Архиерейска света литургия в храм „Св. Благовещение”, гр. Разлог. Начало: 9.00 часа.
Никола ПЕТКОВ