С превенция за употребата на алкохол, млади ентусиасти дискутираха с ученици от Крупник

Симитли

Симитли. След като дадоха старт на своята кампания в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ град Симитли и посещението си в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, село Долно Осеново, младите ентусиасти Вилимир Александров и Таня Маринска се срещнаха с ученици от Крупник. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Община Симитли.

Късометражният филм “Животът е с предимство“ беше представен пред учениците в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ село Крупник от неговият режисьор и сценарист – Таня Маринска и един от актьорите – Вилимир Александров.

Акцентът беше върху превенция на употребата на алкохол, както и шофирането в нетрезво състояние.

След като се запознаха с филма и с историята на неговото създаване, в залата се разви дискусия на тема: „Правилно и неправилно поведение, осъзната и неосъзната опастност“. Младите и упорити лектори отбелязаха, че промяната зависи от съзнанието на всеки един човек и всеки поотделно трябва да се замисли за правилните и неправилните неща в живота.

Със своята жар и страст, която влагат в работата си – Таня Маринска и най-младият в местния парламент – Вилимир Александров дадоха добър пример на подрастващите ученици.

На дискусията присъстваха ученици, учители и кметът на с. Крупник – Иванка Чакалска.

За финал, двамата предоставиха възможността на учениците да споделят какви теми ги вълнуват и интересуват, за да бъдат засегнати в бъдещите им срещи.

С проведена дискусия в училището в Крупник, Вилимир и Таня посетиха всички училища на територията на Община Симитли.