С проверена техника, обезпечени с гориво социални и образователни институции и осигурени инертни материали община Свищов посреща зимата

Велико Търново. С настъпването на месец ноември в община Свищов са взети необходимите мерки за безпроблемно посрещане на зимата. Това заяви в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново зам.-кметът на крайдунавската администрация Бедри Алиев. Той увери, че е проверена цялата налична снегопочистваща техника и нейната готовност е гарантирана.

„Разполагаме с  четири автомобила (един МАЗ, един високопроходим Unimog и два трактора), както и с един челен товарач. Те са преминали технически преглед и са оборудвани с всичко необходимо, за да посрещнат изпитанията на зимата. Закупени са 250 тона сол, които са доказано ефективни при обезледяването на пътните участъци. Както всяка година, приоритет по време на зимното почистване ще бъдат обществените и общински сгради – общинската болница, училищата, полицията, пожарната. След това са главните пътни артерии и подходите към града“, допълни зам.-кметът.

Той уточни и, че образователните институции са снабдени с чувалчета сол, а до дни предстои и населените места в общината да бъдат осигурени инертни материали.

„Проведени са разговори с всички фирми и земеделски кооперации в общината, които разполагат с подходяща техника и при нужда ще окажат помощ в кризисна ситуация. Ръководството на община Свищов високо цени тяхната съпричастност и сме благодарни за готовността им да помагат, винаги когато има необходимост“, каза още Бедри Алиев.

Луиза ТРАНЧЕВА