С ритуал по поднасяне на цветя пред бюст-паметника на Васил Левски в Благоевград бе отбелязана 182-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата

Благоевград. С ритуал по поднасяне на цветя пред бюст-паметника на Васил Левски в Благоевград бе отбелязана 182-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Събитието се състоя на едноименния площад в града. В церемонията участие взе заместник-кметът на Община Благоевград Иво Николов, представители на политически партии, на различни институции, сред които Регионален исторически музей – Благоевград и Регионална библиотека „Димитър Талев“, на Югозападен университет „Неофит Рилски“, видни общественици, културни дейци и десетки граждани. Ритуалът бе предшестван от рецитал на директорът на драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ Бранимир Митов и възпитаник на театралната школа към културната институция, в рамките на който бе представен отказ, свързан с живота и делото на Апостола.

Освен това годишнината в Благоевград се отбелязва и със спортно състезание „Лъвски скок“, което към този момент се провежда в Спортния интернат на града.

Ливия НИНОВА