С три специални награди Великотърновската болница беше отличена на първите годишни награди за принос към донорството и трансплантацията

Велико Търново. С три специални награди Великотърновската болница беше отличена по време на церемонията по раздаване на първите годишни награди за принос към донорството и трансплантацията. Това съобщиха за Радио „Фокус“-Велико Търново от пресцентъра на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в старата стоилица.

Здравният министър Кирил Ананиев връчи специални статуетки на координаторите по донорство за Велико Търново д-р Сибила Маринова и д-р Ваня Лъчезарова за работата им и усилията за популяризиране на донорството сред обществото ни.

Награда за подкрепа на донорството в България получи и изпълнителният директор на МОБАЛ “ Д-р Стефан Черкезов” д-р Стефан Филев.

В последните няколко години Великотърновската болница е водеща донорска база в страната, като само през 2019 до момента са реализирани 5 донорски ситуации.

Церемонията по награждаването се състоя в Народния театър „Иван Вазов”, като на нея присъстваха близки на донори и трансплантирани хора от цялата страна.

Рени АТАНАСОВА