С 1 млн. лева започва реконструкцията на ул. „Даме Груев“ в Пловдив

снимка: Община Пловдив

Пловдив. С 1 млн. лева започва реконструкцията на ул. „Даме Груев“ в район „Южен“, съобщи  на среща с общински съветници кметът Здравко Димитров, предаде репортер на за Радио „Фокус“- Пловдив. „Парите са заложени в проектобюджета, като тази година трябва да стартират строителните работи по реконструкцията, разширението, подмяната на ВиК мрежата и изграждането на нови тротоари“, обяви кметът на Пловдив. Той гарантира още, че се работи и по другия важен проект – продължението на бул. „Македония“ до бул. „Александър Стамболийски“. Предстои проектиране и отчуждаване на имоти, които попадат в новата улична регулация на булеварда.

Димитров напомни, че за отчуждителни процедури с цел изграждане и разширение на пътната инфраструктура в Пловдив  в бюджета за 2020 г. са заложени рекордните 4 млн. лева.

Екипът на кмета се ангажира да изготви проекти към Националния доверителен екофонд по още две предложения на съветниците, които касаят саниране на ДГ „Еделвайс“ в район „Тракия“ и ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“.

Повечето от улиците, за които се иска финансиране от определени групи съветници, ще бъдат включени в капиталовата програма като текущи ремонти. Ще бъдат преасфалтирани най-компрометираните участъци на улиците „Жълтуга“, „Гърличе“ и „Деница“ в район „Северен“. В „Централен“ ще бъдат ремонтирани ул. „Щросмайер“ и „Димчо Дебелянов“. Също така беше прието предложението да се довърши ул. „Д-р Селимински“, която не беше включена в проекта по ОП „Региони в растеж“.

В район „Източен“ ще стартира и работата за изграждане на нова връзка между ул. „Богомил“ и бул. „Санкт Петербург“.
Цветана ТОНЧЕВА