Тази година церемонията за Годишните музикални награди на БГ Радио ще се проведе в Пловдив

Благоевград.  Тази година церемонията за Годишните музикални награди на БГ Радио ще се проведе в Пловдив. Това е резултат от приятелски жест от страна на Община Благоевград и БГ Радио към град Пловдив, който тази година е носител на приза „Европейска столица на културата“, съобщиха от пресцентъра на  Община Благоевград . По тази причина церемонията тази година ще се проведе именно в Пловдив на 22 май в зала „Колодрум“.
На 14 и 15 юни големите победители ще пристигнат в Благоевград за грандиозен концерт в парк „Македония“.
Традиционно, на най-авторитетната и тържествена музикална церемония в страната, се връчват статуетки, определени изцяло от слушателите на БГ Радио за награда на музикантите с най-впечатляващите постижения за изминалата година чрез гласуване на сайта на медията www.bgradio.bg.
И този път престижната сцена на Годишните музикални награди на БГ Радио ще даде летящ старт на новите български поп и рок хитове. Сред тях е и „Несъвършен“ на Руши. Нова песен ще представят и Братя Аргирови, които са избраниците на БГ Радио да получат единствената награда, чиито получател определя еднолично екипът на медията – БГ Вдъхновител 2019 на името на Ана Мария Тонкова.
На сайта на БГ Радио до 00.00 часа на 21 май се гласува за финалния етап в Годишни Музикални Награди 2019, в който се определят победителите във всяка една от деветте категории.