Танцьори от танцова школа „Еуфория“ при читалище „Никола Вапцаров – 1894“ – Банско стъпиха на международна сцена и получиха награди  

Снимка: Община Банско.

Банско. Голямо признание за наши танцьори Танцова школа „Еуфория“ при читалище „Никола Вапцаров – 1894“, с хореограф Десислава Баханова, стъпи на международна сцена и получи много награди, диплом, плакет, и разбира се, сърцата на публиката. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско. Всичко това се случи в Охрид, Северна Македония, на международния фолклорен фестивал “Охридски вълни“. Пиринският фолклор бе представен на една сцена с фолклора на други националности.
Още на дефилето на участващите състави, нашата формация се отличи с прекрасните си костюми и предизвика огромен интерес.
За успешното си представяне, съставът получи благодарствено писмо от Асоциацията за организиране на фолклорни фестивали в Северна Македония: “ Екипът на Асоциацията изказва огромна благодарност за участието на школа “Еуфория“ на фестивала “Охридски вълни“ в Охрид, Северна Македония. За нас бе чест да сте част от този фолклорен форум. Директорите и Организационният комитет, в лицето на община Охрид, са изключително доволни от вашето представяне. За напред ще бъдете почетен гост на всички организирани от нас фестивали. Очакваме с нетърпение следващото ви участие. Желаем успех на целия състав!“.
Директорите на Световната фолклорна организация отправиха покана към състава за участие на фестивал в Будапеща, 2020 година.