Таня Заякова, майка на дете с умствена изостаналост и двигателни затруднения: „Българската Коледа“ ни помогна със средства за логопедична терапия и рехабилитация

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Пловдив. Инициативата „Българската Коледа“ ни помогна със средства за логопедична терапия и рехабилитация. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Таня Заякова от пловдивското село Цалапица – майка на 3-годишния Йоан с умствена изостаналост и двигателни затруднения. Тя сподели, че отпуснатите средства не покриват цялостно неговото лечение, но са от огромна помощ. „Предстои Йоан да навърши 4 години, но все още нищо не говори. Заболяването е подобно на детска церебрална парализа, но не сме напълно сигурни дали е това. Благодарение на финансовата подкрепа на „Българската Коледа“ сега посещаваме логопед и ходим на рехабилитация“, каза Заякова.

Тя разказа, че е научила за инициативата „Българската Коледа“ от специалистите в логопедичния център, който посещава със сина си. „Бих препоръчала „Българската Коледа“ на всяко едно семейство с дете в нужда. Все пак всички необходими процедури са много скъпи и е изключително трудно семейството да се справи с разходите“, коментира Заякова.

Тони МИХАЙЛОВ