Таня Маринска и Вилимир Александров: С филма „Животът е с предимство“ искаме да напомним на шофьорите, употребили алкохол, че някой чака тях, но и нас у дома

Симитли. С филма „Животът е с предимство“ искаме да напомним на шофьорите, употребили алкохол, че някой чака тях, но и нас у дома. Това обобщение направиха за Радио „Фокус“ – Пирин Вилимир Александров, актьор във филма „Животът е с предимство“, най-младият общински съвет в Симитли и експерт „Връзки с обществеността“ към общината и Таня Маринска, режисьор и сценарист на късометражната продукция.

По думите на Вилимир Александров промяната зависи от всеки един от нас. „Когато един човек мисли първо за себе си, но задължително след това и за другите, то нещата могат да се случат. Ако всеки помисли как от една малка грешка може да направим голям проблем и нещо, за което да съжаляваме цял живот, то нещата могат да се променят. Промяната не става с магическа пръчка. Всеки трябва да мисли и да не прави неща, които не са правилно. Мисля, че е важно да се уважаваме и да уважаваме това, което имаме. Много често хората започват да ценят нещата, когато ги загубят. А всъщност имаме живот, който е много кратък, но и изключително ценен“, каза още той.

Вилимир Александров попита, че ако не се стараем той да е хубав и щастлив, то защо живеем. „Колкото и да говориш на един човек, че нещо не е редно, докато той не го осъзнае сам нищо не може да се случи. Все пак съм убеден, че е важно да говорим по тези въпроси, за да се оправят нещата. Смятам, че на никой не му е приятно постоянно да чува по новините, че пиян шофьор е блъснал пешеходец или че има жестока катастрофа след употреба на алкохол. Лоши новини никой не обича, затова трябва да мислим и да действаме по-правилно“, коментира още той.

От своя страна сценаристът и режисьор на филма Таня Маринска допълни, че животът е доста кратък и наистина трябва да го ценим. „Най-важното е, когато се качим в нашия автомобил, след като сме употребили алкохол, да се замислим, че някой ни чака у дома“, уточни тя.

Таня Маринска коментира, че филмът е качен и може да бъде видян в интернет, в една от популярните платформи за видео споделяне, както и в профилите им в социалните мрежи. „Могат да го намерят като напишат „Животът е с предимство“. И ако ми позволите бих искала да благодаря на оператора Мирослав Цонев, монтажиста Кирил Благов, актрисата Здравка Кабирело, Светослав Ангелов, Сженана Стоименова, Габриела Маринска, Валя Тупарова и разбира се на Вилимир Александров, както и на гримьорите и фризьорите ни Мария Бачева и Антония Митова. Това са хора, благодарение на които успях да осъществя една своя мечта“, посочи Маринска.

На слушателите и читателите на Агенция и Радиоверига „Фокус“ двамата пожелаха за новата 2020 година най-вече здраве и повече сбъднати мечти.

Ливия НИНОВА