Таня Христова бе избрана за зам.-председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен регион

 

Велико Търново. Кметът на община Габрово Таня Христова бе избрана за зам.-председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен регион. Изборът бе направен по време на днешното заседание на Регионалния съвет, свикано и открито от председателя – областния управител на област Велико Търново проф. Любомира Попова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Номинацията бе направена от областния управител на област Габрово Невена Петкова. „Председателството на Регионалния съвет за развитие на Северен централен регион е на ротационен принцип и от 1 януари се поема от област Габрово. Така че за мен това е най-логичното предложение“, посочи проф. Любомира Попова. Мандатът на новия зам.-председател ще е от 1 януари до 30 юни 2018 година.

На заседанието, провело се днес, присъстваха общо 23 членове. Те приеха Годишна индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие в Северен централен район за 2018 година. Бе представена и актуална информация за напредъка по изпълнението на  операциите по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Северен централен район.

Преди началото на заседанието членовете на Регионалния съвет за развитие на Северен централен регион бяха поздравени от малките коледари от Целодневна детска градина „Слънце“. Момченцата наричаха за здраве и плодородие, а момиченцата, облечени като ангелчета, изпълниха красив танц, с който разчувстваха присъстващите.

Надежда КРЪСТЕВА