Творчески сезон 2017 – 2018 в Младежки културен център стартира с няколко нови школи

През новия творчески сезон в Младежки културен център – Бургас отново стартират работа над 20 школи за обучение през свободното време в направленията театър, танци, музика, изкуство, спорт, които търсят своите нови възпитаници. Това съобщават от Община Бургас.

Художествените колективи, школи и другите форми, които работиха през изминалия сезон, ще продължат своята работа. Освен тях, към голямото семейство на МКЦ през септември се присъединиха и нови, в които участват все повече млади хора.

След успешния старт на школата по журналистическо майсторство с ръководител Мария Кехайова – дългогодишен журналист от Бургас, до 30 септември ще се сформира отново група, която да стартира обучение през октомври. Желаещите могат да подадат заявка в свободен текст на имейл: mkc_bs@abv.bg или на тел. 056/906 524. Занятията ще се провеждат в сградата на Младежкия културен център, ет. 2, зала № 14, всеки сряда от 19:00 до 20:00 часа и събота от 10:00 до 11:00 часа. Желаещите ще придобият представа за ежедневните трудностите, с които се сблъскват разследващите журналисти. Обучението е с такса 15 лв. за месеца.

Бургазлията Красимир Марчев, художникът фотограф, също стартира школа от 30 септември. Студио „Драма“ или просто Школата по актьорско майсторство за деца и младежи набира своите попълнения чрез кастинг, който ще се проведе на 30 септември (събота) в Младежки културен център – Бургас от 16:30 до 18:30 ч. в зала 17.

В седмичния график на центъра влиза още и нашумелият метод за отслабване Табата Фитнес, където с квалифицирания инструктор Димитър Батилов ще получите една наистина функционална тренировка.

От 15 септември Арт и дизайн работилница ще разкрие първите си групи в Младежки културен център – Бургас. Заниманията ще се провеждат всяка събота и неделя от 09:30 до 13:30 часа. Целият творчески процес ще се следи от няколко педагози. Времето за работа е съобразено с нуждите на различните възрасти.