Творческо ателие „Глинени глави“ ще се проведе в Музей „Дом на хумора и сатирата“ в Габрово

Музей "Дом на хумора и сатирата"

Габрово. Творческо ателие „Глинени глави“ ще се проведе в Музей „Дом на хумора и сатирата“ в Габрово, съобщават то Музея. От 11.00 часа, в Залата на жирафите, посетителите ще имат възможността да се пренесат в света на художника Тодор Цонев  и да научат повече за творчеството му. Участниците в ателието ще опознаят и творят с пластичния и много приятен за работа материал глина, с който художникът е създал стотици малки сатирични пластики. Ще научат повече за възможните техники на работа с този материал. Те ще бъдат насърчени да направят сатиричен автопортрет от глина. Материалите са осигурени от Музея.

През празничните и почивните дни в Музея на хумора и сатирата се проведе и още едно събитие, посветено на емблематичната изложба „Светът според Тодор Цонев“ – семеен музеен маратон.

В маратона се включиха 40 семейства от цяла България. След жребий, изтеглен от Маргарита Доровска – директор на Музея на 5 март, голямата награда – семейна членска карта „Приятели на Хумора” – получи габровско семейството, а късметлийката е на една година и половина и се казва Дария Шепелева.