Театърът в Монтана прави по-близки „Летните вечери на операта и балета“, които ще се проведат във Видин 

 

Театърът в Монтана прави по-близки „Летните вечери на операта и балета“, които ще се проведат във Видин , съобщиха от ръководството на Драматичен театър „Драгомир Асенов“. Организирана е продажба на билети за фестивала, който ще се проведе от 3 до 6 август във Видин на касите на Драматичен театър – Монтана.

Програмата на фестивала включва операта „Травиата“ от Джузепе Верди, постановка на Държавна опера – Стара Загора. Тя ще открие фестивала на 3 август от 21,00 часа на изградената сцена на площад „Бдинци“. Другите две големи представления са на 5 август – „Царицата на чардаша“ от Имре Калман, постановка на Държавна опера – Русе, и на 6 август, когато ще е балетът „Спящата красавица“ от Пьотър Илич Чайковски. Програма включва и две безплатни представления за деца на 3 август – „До-Ре-Ми в пелени“ и „Музичко“.

Монтанският театър продава билетите за фестивала като част от дълготрайното сътрудничество между театъра и Община Видин. Част от съвместната дейност между двете институции е и гостуването на Драматичен театър – Монтана на 24 юли в рамките на фестивала „Дунавски вълни“. Тогава Монтана ще се представи от 11,00 часа с детския спектакъл „Състезание чудно с петле ранобудно“ и „Мистерията Дон Жуан“, която ще се играе от 20,00 на сцената на Крепостта „Баба Вида“.