Теменужка Тодора, ДЦДУ-Свищов: Като високопрофесионално бе оценено участието ни в III-та национална среща на експертите по социални дейности

Велико Търново. Като високопрофесионално и много полезно бе оценено представянето на Община Свищов в III-та национална среща на експертите по социални дейности. Форумътсе проведе в Търново в края на миналата седмица, а местната администрация се включи с в дискусионен панел на тема„Общински политики, практики и партньорства за предоставяне на интегрирани услуги“.  Това поясни в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново Теменужка Тодорова, директор на Дневен център за деца с увреждания. Именно тя бе един от лекторите като  презентира дейността на Центъра и услугите, чрез които все повече деца развиват умения и се интегрират в обществото.

„Моето участие беше в първия ден и аз благодаря на НСОРБ за възможността да представя практиката на нашия център. Това, което го прави различен от всички останали – начина на работата и ползите от нея. Ние разказахме историята на едно дете и неговото развитие. Мисля, че това  е най-добрият начин да покажем работата на екипа, качеството на услугата и ползата от това, което вършим в ежедневната си работа, както ние, така и всички колеги, разбира се. Мога да кажа, че се радвахме на добро отношение от страна на всички колеги, за което им благодаря“, допълни Тодорова.

Във форума участваха още зам.-кметът на община Свищов Анелия Димитрова и ръководителите на социалните услуги в региона.В дискусионен панел тема  „Нормативни промени в системата на здравеопазването. Механизми за подобряване на взаимодействието между институциите“ модератор беше зам.-кметът Димитрова. Бяха обсъдени новите роли на общинските съвети и кметовете при реализирането на реформата в сферата на социалните услуги, както и отговорностите на местната власт, свързани с организацията, начина и ефективността на управление на социалните услуги.

Луиза ТРАНЧЕВА