Теменужка Тодорва, ДЦДУ-Свищов: След като ремонтирахме центъра, увеличихме броя на потребителите ни, без да имаме допълнителни средства или нов екип

Велико Търново. Осем нови лица посещават Дневния център за деца с увреждания в Свищов, след като социалната услуга бе обновена. Това е възможно, след като дейността на специалистите бе събрана в една ремонтирана сграда. Издръжката и персоналът не са увеличени, обясни в ефира на Радио „Фокус“ – Велико Търново ръководителят Теменужка Тодорова. Тя припомни, че преди броени дни община Свищов бе отличена с грамота за „Социална отговорност“, благодарение на изпълнението на проекта в центъра. „Това е едно признание за подобрената  ни материална база, признание за подобрената ни грижата към децата. Искам да кажа и, че всичко това не би било възможно без усилията, които положи общинското ръководство за реализацията на проекта. Сега децата на Свищов имат прекрасен център, а ние страхотни условия за работа“, посочи още Теменужка Тодорова.

В дейностите бяха вложени  119 600 лв., с които се подобри достъпа до услугите на Дневния център за деца с увреждания в Свищов. В резултат, след концентрирането на дейностите в реновираните помещения и с оглед на оптимизираните условия, без да е налице промяна на издръжката и/или персонала, броят на потребителите е увеличен от 30 на 38 в рамките на един месец.
Повишената квалификация на специалистите от социалната услуга е една от предпоставките за наличното високо ниво на доверие от страна на родителите и направи услугата желана, и предпочитана, дори за семейства от други общини.

Луиза ТРАНЧЕВА