Тома Биков, ГЕРБ: Исканият от БСП вот на недоверие е безотговорно поведение

Вотът на недоверие е абсолютно безотговорно поведение – ще реагираме, ще го отхвърлим и ще подкрепим правителството. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на пресконференция по повод заявените от БСП намерения за искане на вот на недоверие, които бяха препотвърдени по-рано днес, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите на Тома Биков използването на вотът на недоверие като пиар инструмент е нередно и безсмислено.

„Вече трета година БСП и Корнелия Нинова не се научиха какво е вот на недоверие и какъв е смисълът от този акт и, че това не е пиар инструмент. Единствената мярка, която предлагат, е правителството да падне и след това, каквото сабя покаже“, добави той.
Тома Биков призова лидера на БСП да се вгледа в действията на кмета на Перник Станислав Владимиров и да вземе пример от него.

„Той ясно показва как се действа в такава ситуация, в която отговорността за решаване на кризата се носи лично от теб. Тези, които работят на място, виждат каква е ситуацията, а тези, които стоят на „Позитано“ смятат, че може да се реши с пресконференции и предсрочни избори“, добави още Биков.
Теодора ПАВЛОВА