Тони Калушкова, основател и управител: Подкрепата, която Община Велико Търново  оказва на Happy mums допринася много за успеха на съвместните ни събития

Снимка: pixabay.com

Велико Търново. Вече 10 години Община Велико Търново подкрепя активно организацията Happy mums. Това допринася много за популяризирането и успеха на всички съвместни събития и инициативи, поясни в ефира на Радио „Фокус“ – Велико Търново Тони Калушкова, основател и управител на фондацията. Тя припомни, че основната мисия на Happy mums е да подпомагат младите семейства, както в процеса преди раждането на децата им, така и в първите години на отглеждането. „Главната мотивация да правим всичко това са точно семействата – майките, бебетата, жените, на които предстои да станат майки. Нашата мисия е да споделяме с тях информация, която е научно обоснована и да им даваме мотивация, че наистина могат да се справят, защото съществуват твърде много митове, които стресират жените, плашат ги“, коментира още Тони Калушкова. Тя благодари на кмета на Търново инж. Даниел Панов и цялата общинска администрация за подкрепата, която оказват непрестанно, както и на РЗИ – Велико Търново, които също участват активно в проявите. „Раждаемостта намалява в последните години, а и възрастта за първо дете се увеличава. Страхът от раждането не е основна причина за това. Има и други фактори, сред които и икономически, но ние помагаме на семействата да влязат в новата си роля на родители и да не се притесняват от нея“, обобщи още Тони Калушкова.

Следващата масова проява на организацията ще е през август, когато традиционно в града се организира Седмица на кърменето. В рамките й бъдещите и младите майки научават митовете и реалните факти за процеса.

Луиза ТРАНЧЕВА