Трафикът по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79 е натоварен

Благоевград. Трафикът по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79 е натоварен, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Областно пътно управление – Благоевград. Няма регистрирани тежки пътни инциденти. Затворени са двете ленти за движение на пътя Симитли – Градево в посока Разлог заради катастрофата с цистерна. Движението на превозни средства в посока Благоевград се регулира от намиращите се на място полицейски служители. Двете ленти за движение в посока Разлог са затворени.

Движението по главен път Е-79 между Благоевград и село Железница от км 367+960 до км 368+405 трябва да се осъществява с повишено внимание поради изграждане на виадукт на автомагистрала „Струма” над пътя. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Водачите е необходимо да преминават и със съобразена скорост, съобразно създадената организация на движение за срок до 28 февруари.

Освен това движението по второкласен път – 19 Симитли – Разлог от км 15+000 до км 16+000 се осъществява в една лента поради почистване на подпорна стена. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци до 31 януари.

Повишена опасност от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле и проходите Предел и Папаз Чаир.

Ливия НИНОВА