Треньорът на клуба по ориентиране Кристина Василева е номинирана награда за принос в областта на спорта

Треньорът на клуба по ориентиране „Сини камъни“ Кристина Василева бе номинирана награда за принос и дългогодишна дейност в областта на спорта от  Сдружение „Свети Георги Победоносец“ . Това съобщиха от сдружението.

Кристина Василева е дългогодишен треньор в клуба по ориентиране „Сини камъни“ , като първоначално е била състезател на клуба. Завършва висшето си образование в Национална спортна академия „Васил Левски“ . Връща се в родния град и поема треньорските функции в СКО „Сини камъни“. По-късно започва и да преподава в ППМГ „Добри Чинтулов“.
Под нейно ръководство отборът търпи бързо развитие. Възобновява се редовния тренировъчен процес. Успява да подготви редица състезатели, част от които стигат до националните отбори на страната и вземат участие на световни, европейски, и балкански шампионати. Състезателите от отбора участват редовно в държавни първенства и други състезания по спортно ориентиране, крос кънтри и планинско бягане на територията на страната. Много от тях вземат призови места на тези състезания.
Тя активно участва и в проектите, реализирани от клуба с помощта на Министерството на младежта и спорта, като „Спорт за деца в свободното време“, целящи да запознаят децата в училище със спортовете ориентиране и планинско бягане. Също така активно участва и в организирането и провеждането на Планински маратон Сливен.
Наред с многото ангажименти свързани с тренировъчния процес и участието на състезания, тя успява да ангажира членовете на клуба и в редица социални дейности. Ежегодно децата и техните родители се включват в множество благотворителни, и социални мероприятия от местно, и национално значение.