Третото издание на любителското състезание по горско бягане и планинско колоездене ще се проведе на 30-ти септември край Варна

Третото издание на любителското състезание по горско бягане и планинско колоездене – „Зелен маратон“, ще се проведе на 30-ти септември в района на Аладжа манастир край Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Община Варна. Събитието се реализира от велоклуб „Устрем“ с финансовата подкрепа на дирекция „Спорт“ към Община Варна, като част от „Европейската седмица на спорта” и в подкрепа на титлата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

Участниците ще могат да се състезават в следните дисциплини: планинско колоездене – 10, 20 и 40 км; горско бягане – 10 и 20 км; дуатлон – 20 км колоездене + 10 км бягане. Организирани са и много забавления за публиката – пикник, игри, подаръци и други изненади. Идеята на зеления маратон е да представи спортове, свързани с екологичните начини за придвижване. Таксите за участие при предварително записване са между 10 лв. и 15 лв.,  а 50% от събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност.