„Тримата глупаци“ пристигат на сцената на театър „Весел“ във Велико Търново

Тримата глупаци

Велико Търново. „Тримата глупаци“ пристигат на сцената на куклен театър „Весел“ в старата столица, съобщават от пресцентъра на културната институция. В съботния афиш от 11.00 часа, в салона на читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Русе.  Драматизацията и постановката са дело на Валентин Владимиров, сценографията – на Сийка Моллова, а оригиналната музика  –  на Станимир Иванов. Участват чаровните актьори от състава на русенската трупа – Хубен Нурев, Любен Русенски и Кремена Станева.

Имало едно време трима глупаци, живели си те добре, по цял ден се щурали без цел и посока. Обичали да спорят излишно и да се надхващат един друг. Мъдрували-умували и вършели глупост след глупост. Веднъж, обаче, намерили една тиква. Ама не каква да е тиква, а такава дето им се сторила камилско яйце. Заоглеждали я и не щеш, ли бутнали я в дола. От там пък изскочил един заек, а те хукнали по него. „Камилче, измъти се, дръжте го…” викали един през друг глупаците докато гонели заека, а той – хоп, шмугнал се в гората. Ами сега!?… Спектакълът е съвременен вариант на класическата приказка. Историята е разказана с много динамика и чар. Постановката  очарова малкия зрител и го приобщава  активно към действието, за да го доведе до очаквания финал на приказката. Елате в кукления театър на Велико Търново. Ако искате да се срещнете с тримата глупаци, заповядайте час по-скоро. Очакваме ви!…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър „Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.