Три досъдебни производства за нападение над полицаи са образувани от началото на година в Сливен

Три досъдебни производства за нападение над полицаи са образувани от началото на година в Сливен. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен началникът на Районното управление на полицията инспектор Димитър Кикьов. Съставени са и 16 акта за по – леки посегателства над полицейски служители. В този случай по преценка на компетентните органи се налага глоба от 500 до 1000 лв. Инспектор Кикьов допълни, че от началото на годината в Сливен са съставени и 100 акта за възпрепятстване на полицаи при изпълнение на служебните им задължения. Най- често такива инциденти се случват в ромския квартал „Надежда“ в Сливен, където полицията реагира на сигнали за нарушаване на тишината и обществения ред. През тази година в квартала е регистриран един инцидент на нападение над полицаи, при който пострадаха четирима служители на реда. Нападателите са задържани, образувано е досъдебно производство.

„Предприемаме всички мерки и проявяваме нулева толерантност в тези случаи. Създадена е организация за осигуряване на реда в квартала. Справяме се със собствени сили, и не се е налагало да прибягваме до помощ от Жандармерията“, посочи Кикьов.

По думите на директора на ОД на МВР – Сливен комисар Димитър Величков, че благодарение добрата работа на полицията, сигнали за нарушения все по – често се подават от самите жители на квартала.

Людмила ЙОРГОВА